Ensimmäinen viikko takana ja aika mennyt tosi nopeesti tutustuessa uusiin ihmisiin, kouluun, harjoittelupaikkaan ja kaupunkiin ylipäänsä. Maanantai meni shoppaillessa.... Tuli kyl heti selväksi, että ei täältä pääse pois lähtemään pelkällä yhellä matkalaukulla, ei riitä ei sitten millään. :D Kävin ostoskeskuksessa, joka oli noin 20 min bussimatkan päässä keskustasta. Roguetas de Marilla ja sen nimi oli Grand Plaza. Liikkeitä oli paljon, mutta päätin, että hoidan nyt vain ne pakolliset ostokset, joten kävin vain Primarkissa..... ja muutamassa muussa. Kaikki tuli hommattua mitä tarvin, kuten pyyhkeitä, mutta mukaan tarttui kyllä luvattoman paljon myös kaikkea ylimäätäistä. Lisäksi sain hommattua puhelinliittymän, jotta saan netin toimimaan kaupungilla sekä soittelemaan täällä kavereille vähän halvemmalla. 2G nettiliittymä maksoi 15€, joten ei kallis. Lisäksi liittymällä voi soitella ilmaiseksi saman operaattorin liittymiin. Muista puheluista en tiedä, olen ainakin saanut suomalaisiin liittymiin yhteyden, mutta ei mitään hajua laskutuksesta. :D Parempi, siis kun ei soittele. Käyttää vain whatsappia ja skypeä. :)

Tiistaina kävin koululla selvittelemässä vaihtoon liittyviä asioita. Tapasin fysioterapiaopettajia, jotka olivat todella auttavaisia ja ystävällisiä vaikka eivät englantia juurikaan puhuneet. Tiistai oli sään puolesta aivan kamala. :D Vettä satoi koko päivän ja vaakasuoraan. Paikalliset kertoivat, että vastaavaa säätä ei ole ollut kahteen vuoteen, joten todella epätyypillistä täällä. 

Vaihtoni aikana tulen suorittamaan harjoittelujakson kolmessa eri osassa. Kaksi neljän viikon pätkää lasten fysioterapiassa ja yksi neljän viikon pätkä trauma/neurologisten potilaiden fysioterapiassa. Lisäksi käyn koululla espanjan kielen alkeiskurssin, joka tulee enemmän kuin tarpeelliseksi Almeriassa elämisen kannalta.

Nyt olen ollut harjoittelussa kaksi päivää ja aloitin trauma/neurologisten potilaiden kanssa. Sairaala on lähellä keskustaa, joten olen kulkenut sinne kävellen. Aamulla olen traumaosastolla ja iltapäivällä neurologisten potilaiden parissa. Vastaanotto toimii niin, että molemmilla osastoilla on yksi oma tila, jossa on 8-10 plinttiä. Traumapuolella lisäksi on neljä ohuin seinin rajattua huonetta, joissa jokaisessa on yksi plintti. Traumapuolella fysioterapeutteja on kuusi ja neuropuolella 3-4 ja lisäksi muutama sairaanhoitaja. Potilaita kerrallaan näissa tiloissa on 6- 12 kerrallaan. Potilaat tulevat fysioterapiaan silloin, kun heistä siltä tuntuu 8.30-11 tai 11.45-14 välisenä aikana ja viettävät käynnillä aikaa puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Parin päivän aikana olen huomannut, että etenkin traumapuolella täällä käytetään todella paljon erilaisia fysikaalisia hoitoja. Osa potilaista saattavat saada käynnin aikana jopa kolmea eri fysikaalista hoitoa tarvitsemilleen alueille. Hyvin erilaista siis mitä meillä Suomessa.

Kielen kanssa minulla on hieman ongelmia, sillä juuri kukaan ei puhu englantia myöskään sairaalalla. Ohjaajani puhuu vähän, mutta ei kovin hyvin. En siis aina saa selvää siitä, mitä ongelmia kullakin potilaalla on. Kaikki ovat kyllä ystävällisiä ja auttavaisia, mutta yhteistä kieltä ei aina löydy. Onneksi on google translate ja opin itse joka päivä lisää espanjaa kiitos duolingon ja maaliskuussa alkavan kielikurssin. 

Torstaina olimme Fannyn, Alexandran (puolalainen) ja Badrinan (ranskalainen) kanssa juhlimassa, sillä yliopisto järjesti vaihtareille bileet. Yökerhot täällä aukeavat vasta puolenyön aikaan, mutta sitä ennen olimme kahdessakin eri Botellonissa el tavallaan suomalaisten tyypillisissä kotibileissä, johon kuitenkin lähes kaikki ovat tervetulleita. Molemmat näistä Botelloneista oli tarkoitettu opiskelijoille. Toisissa bileissa oli paljon vaihtareita, valehtelematta noin 100 henkeä oli tunkenut pieneen kerrostalohuoneistoon. Noh.. ei ollut vaikea arvata mihin se päättyi, meinaan poliisien keskeytykseen. Loppuiltaa vietettiin La Clasica yökerhossa, joka on opiskelijoiden suosima paikka. Hauskaa oli ja sitä olisi jatkunut varmasti aamuun saakka, mutta itse lähdin nukkumaan noin suomalaisen pilkun aikaan.. tai taisi siellä vähän pidempään mennä. :) 

IMG_2060%5B1%5D.jpg

Minä, Alexandra ja Fanny juhlimassa.

Nyt on lauantai ja ensimmäinen viikko Espanjassa alkaa olla takana. Eilen pääsin muuttamaan pois hostellista solukämppään, jonka vuokrasin. Kämppä on tosi hyvällä paikalla, yhdellä keskustan pääkaduista ja kämppäkaverit vaikuttavat mukavilta. Täällä asuu kolme tyttöä minun lisäkseni. Yksi espanjasta, yksi englannista ja yksi unkarista. Tämä espanjalainen tyttö opiskelee myös fysioterapiaa, mutta on aloittanut opiskelut vasta viime syksynä. Mutta kuitenkin hauska yhteensattuma. :)

IMG_2069%5B1%5D.jpg

 

<3Milla