16h matkustamisen jälkeen kohteessa. Mulla oli suora lento Helsingistä Malagaan. Malagan kentällä jouduin odottamaan bussia reilun 4 h, sillä kentältä Almeriaan busseja menee vain kerran päivässä. Malagan keskustasta busseja menee muutama enemmän, mutta ajallisesti en olisi voittanut juurikaan, vaikka olisinkin lähtenyt keskustan kautta. Laukun kanssa seikkailu ei houkutellut, joten vietin lentokentällä aikaa lounastaen ja katsellen läppäriltä sarjoja. Heti lentokoneesta ulos astuttuani, tuli ihana etelän tuoksu. Kyllä, täällä ollaan. Lämpötila 19 astetta.

Bussimatka Malagan lentokentältä Almeriaan kesti 3,5h. Bussi oli todella siisti ja siinä oli hyvä ilmastointi, ehkä vähän turhankin hyvä, sillä sain kietoutua ulkovaatteisiin siellä istuessani. Matka meni todella nopeasti, sillä bussi meni aivan rannikkoa pitkin. Näkymät olivat huikeat, oikealla puolella rantaa ja vasemmalla vuoristoa. Tiet olivat todella mutkaiset, joten matkapahoinvoinnista kärsivän olisi varmasti ollut tukalat paikat, onneksi itseäni auton keinuminen lähinnä vain alkaa nukuttamaan, joten sain samalla myös tasattua viime yöltä kertynyttä univelkaa. Almerian bussiasemalle päästyäni minua vastassa oli toinen suomalainen vaihtari, Fanny, joka oli saapunut Almeriaan maanantaina. "Löysin Fannyn" erasmusu.com -sivustolta joulukuussa ja otin häneen yhteyttä facebookin kautta. Mahtavaa, että Almeriassa on toinenkin suomalainen!

Menimme Fannyn kanssa ensin viemään laukkuni hostellille, jossa yövyn ensimmäisen viikon. Saan asuntoni vasta viikon päästä. Hostel Maribel sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä Almerian bussiasemalta ja taksi sinne maksoi 5,40€. Kävelymatkakaan ei olisi ollut pitkä, mutta päätin säästää hermojani laukun kanssa ja päädyin helpompaan ratkaisuun. Minulla on täällä yhden hengen huone, pieni, mutta todella siisti. Auringonvaloa huoneeseen ei tule, joten pitää käydä ulkona tarkastamassa millainen sää on :D Seinät on ihan paperia, mutta onneksi omaan hyvät unenlahjat. :) Positiivinen yllätys näin Hostel -tason majoitukseksi. Sitten etsimään ruokapaikkaa... Ja mitä muuta kuin tapaksia ja Tintoa eli Sangriasta hieman kevyempää versiota. :) Tapakset täällä kuuluvat monessa paikassa alkoholijuoman hintaan. Pari juomaa+tapasta 4,40€. Siinä sopiva iltapala.

first.jpg

Ensimmäinen ilta Almeriassa.

Tänään lähdettiin Fannyn kanssa kierteleen paremmin keskustaa. Koska on sunnuntai, kaikki kaupat ovat kiinni. Toisaalta hyvä päivä tutustua paikkoihin, sillä kaupat eivät vieneet kaikkea huomiota. :D Sain ensivaikutelman siestasta, sillä lähdin hostellista tarkistamaan säätä, enkä päässytkään enää sisälle, kun respa lähti juuri silloin päivälevolle. :D Onneksi apu löytyi läheltä ja menin Fannyn asunnolle, jossa tapasin myös hänen kämppiksiään mm. Lontoosta. Sitten kiertelemään kaupungille. Lämpöä auringossa päälle 20 ja kaupungilla rento fiilis. Kenelläkään ei ole kiire minnekkään, ihmiset nauttivat vain säästä (paikalliset toppatakit päällä), perheestä, tapaksista ja oluesta. Kaupunki on kyllä kaunis.

IMG_1131.jpg

La Rambla - pääkatu.

IMG_1137.jpg

Tapaksia - 5 tapasta ja 2 olutta = 10€.

IMG_1164.jpg

<3Milla