Viimeisen parin viikon aikana olen aloittanut Etelä-Espanjan kiertelemisen Valenciasta sekä Granadasta. Valencian matka oli ESN:n (Erasmus Student Networks) järjestämä reissu. Matka alkoi sunnuntaiaamuna kello 4.30, tai siis espanjalaiseen aikatauluun tyypillisesti PITI löhteä 4.30, mutta bussi starttasi vasta vähän jälkeen viiden. Valenciassa olimme 11 aikaan ja bussimatka meni pääasiassa nukkuessa. Valenciassa oli vuosittainen Fallas de Valencian avajaispäivä ja kaupungin kaduille oli kokoontunut todella paljon ihmisiä.

Aluksi omaan silmääni näytti, että juhla on lähinnä Suomen vappua muistuttava tapahtuma, toki vain paljon suuremmassa mittakaavassa. Turisti infolla pistäytymisen jälkeen saimme kuulla tarkemmin juhlan tarkoituksesta. Fallas de Valencia on siis Valencian ja sen ympäryskuntien yhdessä rahoittama ja järjestämä vuosittainen juhla, jolla ei ole sen suurempaa merkitystä. Fallaksen aikaan Valencian keskustan jokaiseen tienristeukseen rakennetaan puisia patsaita, jotka kuvastavat huumoripitoisesti sen aikaisia poliittisia, kulttuurisia tai muuten pinnalla olevia asioita ja tapahtumia. Yhden patsaan hinta saattaa olla jopa 200 000 euroa, joten tästä voimme päätellä kuinka paljon rahaa tähän juhlaan käytetään. Viisi päiväisen juhlan viimeisenä päivänä kaikki patsaat sytytetään tuleen ja ihmiset menevat katsomaan näitä kokkoja seka maalta että ilmasta käsin. Jos tuolloin vuokraa helikopterin, näyttää siltä, että koko Valencia on tulessa. Hullujen homma sanon minä, mutta ehdottoman kaunista.

IMG_1321.jpgIMG_1297.jpg

Kaupunkiin on lisäksi viriteltypaljon katuvaloja, aivan kuin olisin hypännyt jouluiseen etelä-eurooppalaiseen kaupunkiin keskellä maaliskuuta. Saimme nauttia mahtavista valoshowsta ja illan kruunasi pisin ja suurin näkemäni ilotulitus. Takaisin Almeriaan lähdimme kello 2 yöllä ja perillä olimme 8 maissa maanantainaamuna. Vähän siinä meinasi vanhaa väsyttää, mutta Fallas de Valencia oli ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen! Suosittelen. :)

IMG_1338.jpgIMG_1329.jpgIMG_2375%5B1%5D.jpgIMG_2374%5B1%5D.jpg

Valenciasta kotiuduttuani samaisesena iltana siskoni tuli Almeriaan tuoden tänne koleat ja sateiset ilmat. Viikon verran kesti surkeita ilmoja, joten aikamme meni löhinnä shoppaillessa...lompakko parka.. Edelliseen postaukseen lisättyyn shoppailu kuvaan vaatemäärä on tuplaantunut.. Viikonlopuksi lähdimme Granadaan, Almeriasta n. 2h pohjoiseen. Granadaa mainostetaan "arabikaupunkina euroopassa". Granadaan saapuessamme oli heti selvää, että kaupunki on täysin erilainen kuin Almeria. Sen lisäksi, että kaupungissa oli selvästi enemmön turisteja, oli Granadassa kaikki "vähän isompaa". Mm. oikein ravintoloita oli selvästi enemmän, kun taas Almeriassa ruokapaikat ovat pääasiassa tapas-paikkoja. Tämäkin kertoo vain siitä, että turisteja liikkuu Granadassa paljon. Granadassa keli oli poikkeuksellisen kylmä. N. 10 astetta. Todella epätyypillistä tähän aikaan vuodesta. Tästä kertoo mm. se, että Granadassa piti samaisena viikonloppuna olla iso opiskelijoiden kevään aloitus -juhlat, jotka oli jouduttu perumaan kehnon sään vuoksi. Sää haittasi myös omaa intoamme tutustua kaupunkiin, joten Granada visiitti jäi aikalailla pintaraapaisuksi. Vierailimme "pakollisissa" turistikohteissa eli katedraalissa, arabikortteleissa sekä Alhambran linnoituksella.

IMG_1387.jpgIMG_1399.jpgIMG_1403.jpg

Alhambra.

Säästä huolimatta, kaupunki oli kaunis ja ruoka oli hyvää. :) Granadassa kannattaa ehdottomasti köydä syömässä Cueva -nimisessä paikassa. Todella espanjalaista ruokaa tarjolla mm. grillistä. Kahden hengen alku- ja pääruoka sekä juomat maksoivat 20€. Ja nyt ei ollut kyse mistään tapaksista vaan kunnon annoksista.

IMG_2295%5B1%5D.jpg

Yksi kolmesta ruokalajista, miniburgereita. :D

Lisäksi mainittakoon ihana kahvila, jossa kävimme brunssilla, nimelta La Cala. Molemmat sijaitsevat aivan ydinkeskustassa.

IMG_2298%5B1%5D.jpgIMG_2299%5B1%5D.jpg


Kuten Almeriassakin, myös Granadassa kannattaa shoppaillessa lähteä tutkimaan mitä pikkukujilta löytyy. Pieniä ihania putiikkeja, joissa hinnatkaan eivät ole aivan mahdottomat. Suomessa en ikinä menisi samannäköisiin liikeisiin, sillä tiedän, että minulla ei ole varaa ostaa niistä mitään. Täällä asia on toisin. 

Puoliväli harjoittelua alkaa olla takana ja tänään on viimeinen päivä ennen Semana Santaa eli espanjalaista pääsiäistä. Itsellänikin on lomaa yhteensä 10 päivää, jolloin on tarkoitus lähteä kiertelemään autolla Costa del Solia eli Espanjan etelärannikkoa Matkaseuraksi saan Suomesta Anssin (poikaystävä), enkä malta odottaa tähän iltaan, jolloin hänen koneensa ländää Almeria kentälle. :) Kelikin alkaa näyttää lomasäiltä. Tätä tekstiä kirjoittelen parvekkeella ja lämpömittari näyttää 24. B-)

<3 Milla