Oikeastaan tähän päivään asti on päivät mennyt erilaisia asioita hoidellessa, nauttiessa kaupungista ja asettautumisessa taloksi omaan kämppään. Olen viihtynyt tässä solukämpässä aika hyvin. Sijainti on loistava, kämppikset on mukavia ja asunto on siisti. Miinuksiakin toki löytyy. Lämmitys on aika huono ja vielä kun lämpötilat eivät nouse juurikaan 20 asteen yläpuolelle niin tällainen vilukissa, kuten minä, olen palellut aika kiitettävästi. Pientä lohtua tuo se, että äiti käski ottaa villasukat mukaan, jotka itse olisin jättänyt pois, ajattelinhan, ettei Espanjassa nyt niin kylmä voi olla. Onneksi kämppikset antoivat minun ottaa olohuoneesta käyttämättömänä olleen lämmittimen huoneeseeni, joten nyt olen tarjennut ainakin siellä. :) Toinen miinus on vessa ja suihku. Viemärisysteemi on talossa ihan olematon ja suihkuesi lämmitetään kaasulla, joten tasaisen lämmitä suihkua on turha toivoa. Täytyy osata päättää peseytyykö jääkylmässä vaiko tuli kuumassa suihkuvedessä. Kolmantena, joskin pienimpänä miinuksena on, että torstaisin täällä opiskelijoilla on bilepäivä ja ainakin ensimmäisenä torstaina kämppämme toimi aloittelupaikkana vähän reilulle kymmenelle opiskelijalle. Itselläni on harjoittelua ma-pe ja herätyskellon on soitava myöskin pe viimeistään 7.15, oli hieman vaikeaa saada unen päästä kiinni, kun toiset juhlivat viereisessä huoneessa. Baareihin täällä mennään vasta lähempänä kahta, joten siitä voitte myös laskea kuinka monta tuntia unta to-pe öisin saan. No, se on vain yksi yö viikosta ja muuten olen ehdottoman tyytyväinen asuntoon, kuten jo aikaisemmin sanoin, sijainnin vuoksi.

Löysin asunnon http://www.alojamientoual.com sivustolta, joka vuokraa edullisia kämppiä ainakin Almerian, mielestäni myös muualta Andalucian alueelta. Maksan soluasunnosta vuokraa 250€ ja siihen sisältyy vesi, sähkö ja nettiyhteys. Asunto sijaitsee Almerian keskustassa toisella pääkadulla. Alakerrassa on kolmekerroksinen ruokakauppa ja naapurista löytyy kahviloita, ravintoloita, pankkeja, vaatekauppoja ym... Bussit yliopistolle, harkkapaikkaan ja biitsille lähtevät 20m päästä alaovesta. Rantaan on n. 2km matka, joka taittuu helposti myös kävellen. 

IMG_1210.jpg 

Kotikatu alaovelta kuvattuna.

IMG_1205.jpg

IMG_1206.jpg

Kuvia omasta huoneesta. Huone, kuten asunto muutenkin, oli kalustettu. Sen verran piti sisutaa tätä kolme kuukautta varten itse, että ostin maton ja peilin huoneeseen itse. Nämä saavat jäädä mukavuuksiksi sitten myös seuraavalle asukkaalle.

IMG_1209.jpg

Keittiö. Kaasuliedellä mennään. Lisäksi yhteisinä tiloina asunnossa on olohuone, iso eteinen, kylpyhuone, kodinhoitohuone sekä parveke.

IMG_1208.jpg

Näkymä asunnon pavekkeelta. Yhdeksäs kerros ja merikin juuri ja juuri näkyy. :)

Minulle kerrottiin, että Espanja on tuhansien sopimuspapereiden maa. :D Olen todellakin huomannut sen hakiessani mm. bussikorttia, ERASMUS -korttia sekä kuntosalikorttia. Papereita on tullut täyteltyä tuon tuosta ja piti käydä valokuvaamossa ottamassa kuvakin, jotta olisi mahdollista saada esimerkiksi juuri bussikortti. Busseilla kulkeminen on täällä edullista. Kertalippu maksaa 1,05€. Joudun käyttämään busseja kuitenkin pävittäin liikkumiseen, joten päätin hankkia bussikortin, joka maksaa opiskelijalle kuukaudessa 27 €. Lisäksi kerran maksettava korttimaksu on 3€.

Kuntosalin löysin kavereiden kautta 10min kävelymatkan päästä. Kortti maksaa ERASMUS-opiskelijalle 25,90/kk + 10€ kulkuranneke. Sali on melko iso ja siellä on neljän ryhmäliikuntasalin lisäksi iso painonnosto alue. Tähän mennessä olen käynyt testaamassa mm. bodypump ja spinningtunnit, joihin lisämausteen on tuonut espanjan kieli ja kulttuuri. Spinningtunnilla 80% osallistujista oli miehiä ja takarivistä kuuluikin tasaisin väliajoin huudahduksia, kuten "VAMOS!" ja "AIJJJAIJJAIII". Tunti pidettiin muutenkin yökerhomeiningeissä, sillä pimeässä salissa välkkyivät värikkäät valot sekä katossa pyöri discopallo. :D Lisäksi tunnin aikana soi kaikki kuumimmat hitit "menneisyydestä" loppumausteena Daruden Sandstorm.

Tällä viikolla alkoi myös espanjan kielikurssi. Yliopisto tarjoaa ERASMUS -opiskelijoille ilmaisen espanjan kielen kurssin eri lähtötasossa oleville opiskelijoille. Ensimmäinen tunti oli melkoista shokkihoitoa, sillä samantein lyötiin nenän eteen tasokoe. Ikinä ei kielikoe ollut yhtä pahasti lottoamista, ei edes ruotsin kielen ylioppilaskirjoituksissa. Sillä mentiin mikä hyvältä kuulosti. Lisäksi lopuksi piti kirjoittaa aine itsestä. Aineeni oli tasan kolme lausetta: "Yo soy Milla. Yo no habla espanol. Gracias." Ei varmasti jäänyt opettajallekaan epäselväksi minun lähtötasoni. :D Keskiviikon toisella tunnilla minut siirrettiin toiseen luokkaan, jossa oli muitakin aloittelijoita. En tiedä, miten olin päätynyt kyseiselle kurssille, mutta loppujen lopuksi pääsin kuitenkin "omieni joukkoon" ja kielen oppiminen voi alkaa. :)

Nyt alkaa olla tilanne, jolloin arki Espanjassa voi alkaa....vai ehtiiköhän se alkaakkaan koko kolmen kuukauden aikana, sillä tiedossa on seuraavan viikon sisään pari kivaa reissua, jonka jälkeen ensimmäinen vierailijakin saapuu tänne Suomesta....

<3 Milla